Att bygga en e-handel

Vem som helst kan starta en e-handel. Men det är inte alla som blir framgångsrika. Det finns flera faktorer som är viktiga för att lyckas. Det är t.ex. inte oviktigt vad man använder för kassasystem.Vägskylt med ordet "köp"

På www.sitoo.se kan du läsa mer om moderna kassasystem, som är skapade för att framför allt hantera betalningar via kort eller Swish. Många som driver en fysisk butik väljer att också sälja sina varor på nätet, och då är det bra om man kan integrera de två verksamheterna. Genom att välja ett kassasystem som klarar att hantera betalningar både i butik och online blir det lättare att få ordning på räkenskaperna.

Småföretagare som säljer något, framför allt om det är varor, bör absolut utnyttja möjligheten att marknadsföra sig och sälja även på nätet. Nätet ger handlarna en aldrig tidigare skådad möjlighet att hitta kunder, tillmötesgå deras behov och få dem att återvända. Det säger Anton Johansson till Driva Eget.se.

Tänk på det här

Anton Johansson är inte vem som helst. Han driver idag e-handelspodden, och byggde sin första sajt redan som 8-åring. I sin podd intervjuar han flera framgångsrika e-handlare och experter på e-handel.

Aftonbladet har sammanställt en lista på vad man bör tänka på för att lyckas driva en webbshop. Den listan hittar du här.

Det finns många lösningar för att skapa en webbshop. I den här artikeln, som förvisso är några år gammal, nämns flera stycken. Det är dock viktigt att man inte väljer den lösning som är lättast att komma igång med, utan den som bäst passar för verksamhetens behov.

Några frågor att ställa sig är

  1. Hur stor kan webbshoppen bli, under optimala förutsättningar? Det är bättre att välja en lösning som kan skalas upp, om behovet skulle uppstå, än en där det inte är möjligt.
  2. Vilka kassasystem kan användas tillsammans med plattformen? Det är viktigt att välja en e-handelslösning som kan användas tillsammans med ett kassasystem som kan hantera flera typer av betalningar.
  3. Kommer e-handeln att vara den enda verksamheten, eller är den ett komplement till en fysisk butik (eller vice versa)? Vissa plattformar fungerar bra tillsammans med kassasystem för fysiska butiker, andra fungerar sämre.