Bitcoin – framtidens valuta på internet?

Kommer vi i framtiden att föra alla affärer på nätet i bitcoin? Det finns mycket som talar för detta. Än så länge är det få webbshoppar som accepterar bitcoin som betalmedel, men de kommer troligen att bli fler under den närmaste tiden.Flammande bitcoin-ikon

Äger du bitcoins? Om du inte gör det, och driver en webbshop, kanske det kommer att förändras snart. Det finns mycket som tyder på att bitcoin kommer att bli framtidens betalningsmedel på nätet. Redan idag går det att växla till sig bitcoins på  https://bt.cx/sv/. Även om vissa fortfarande förknippar bitcoin, och kryptovaluta i allmänhet, med olika typer av ljusskygg verksamhet, så är de flesta idag på det klara med att bitcoin har potentialen att förändra mycket, när det kommer till valutor och finans.

Några tecken som tyder på att synen på bitcoin är på väg att förändras är följande:

  1. Goldman Sachs öppnar för möjligheten att handla med optioner i bitcoin, skriver Breakit.
  2. Jack Dorsey, vd på Twitter och på betalföretaget Square, som nyligen lanserade möjligheten att ta betalt i bitcoin. Enligt honom förtjänar internet en egen standardvaluta, och han har uppmanat till att se till att det blir bitcoin som blir denna valuta.
  3. I Sverige går det att investera i bitcoin-certifikat hos Nordnet och Avanza.

Att handla med bitcoins

I dagsläget är det inte många e-handlare som tar emot bitcoin som betalningsmedel. Men de blir fler, och det finns goda skäl till detta. Handel med bitcoin är inte belagd med några avgifter, eftersom det sker helt utan mellanhänder i form av banker. Även om handlarna som accepterar bitcoin som betalningsmedel är få finns det bland dem flera som har gjort bra förtjänster när kursen har gått upp.

En av de som insett vilken potential som finns i bitcoin är Isabella Löwengrip, för många fortfarande mest känd som Blondinbella. Hon har, genom startupfabriken Nordic Tech House, investerat i Crypto Concinnity, en sorts butlertjänst för bitcoinmiljonärer. Än så länge är kundgruppen med andra ord begränsad, men grundaren René Malmgren räknar med att den kommer att bli större, skriver Veckans Affärer. Analysfirman Fundstrat spår, i en analys, att värdet på bitcoin i slutet av 2019 kommer att ligga på ungefär 36 dollar per coin, skriver Dagens industri.