Få mobilen i toppform

Mobiltelefonen är vår ständiga följeslagare och bäste vän. Med tanke på hur mycket tid vi tillbringar med den, vill vi att den alltid ska vara i toppform. I det här inlägget ger vi tips på hur man snabbar upp mobilen, gör rent den och köper de allra bästa tillbehören.

3988806-smartphone-med-instragram-1 (1)

I Dagens Nyheter kan man läsa om att man kommit fram till att det finns fem appar som står för upp till två tredjedelar av trafiken i de mobila nätverken. De appar som gör att mobilen laggar är bland annat Instagram, Youtube och Facebook. Operatörerna tycker att dessa appar är väldigt besvärliga eftersom att de måste bygga ut näten hela tiden för att kunderna ska vara nöjda, medan bolagen som står bakom apparna tar hem vinsterna. Det är framförallt Facebook som toppar listan av bredbandsslukande appar runt om i hela världen, så vill man att ens mobilnät ska gå snabbare bör man alltså slopa Facebook-appen.

De rätta tillbehören

Detta är en bra grej att göra för att ens mobilnät ska gå snabbare och för att man ska kunna surfa i en snabbare hastighet i mobilen. Sedan finns det självklar en mängd andra knep man kan ta till för att göra sin mobil bättre. Exempelvis blir mobiltelefonen bättre om man har de rätta tillbehören till den. Det kan handla om allt från hörlurar till skal som skyddar mobilen. Tillbehör till alla mobilmodeller kan man hitta på nätet, bland annat på http://www.phonelife.se/. På nätet finns till och med sidor där man kan köpa telefonskal till Iphone 6 om man råkat böja den. I Metro kan man nämligen läsa om en sajt som säljer böjda mobilskal. Skalet är fortfarande under utveckling och därför kan man se det främst som en skämtpresent. Men det är inte helt osannolikt att det kommer böjda skal till böjda Iphones i framtiden som faktiskt fungerar.

Gör rent din mobil 430696-cellphones

Slutligen kan mobilen, för att verkligen bli riktigt bra, behöva få sig en rengöring. Vi tar ju nämligen med oss mobiltelefonen i princip överallt och den blir garanterat smutsig. I värsta fall kan mobiltelefonen till och med göra oss sjuka om vi inte tvättar rent den på farliga bakterier. Det räcker inte att man torkar av mobilen med tröjan, som de flesta bara gör. Det kan behövas att man rengör den med bakteriedödande medel. Men innan man börjar rengöra telefonen bör man alltid läsa och följa tillverkarens instruktioner. När man gjort det kan man använda en mikrofibertrasa och en rengöringssprej som är specialtillverkad för elektronik. Man bör aldrig spreja direkt på mobilen, utan först på trasan. Vill man undvika att behöva rengöra mobiltelefonen hela tiden, finns det faktiskt en del knep man kan ta till för att slippa en del av bakterierna på mobilen. Några av dessa är:

  • Att alltid använda handsfree istället för att ha telefonen mot kinden. Då minskar man kroppskontakten med mobilen avsevärt.
  • Att tänka på var man lägger telefonen. Lägg aldrig telefonen på handfatet på en offentlig toalett till exempel.
  • Låna aldrig ut telefonen. Speciellt inte till någon som är sjuk eller snuvig. Läs mer.