Facebooks app är batteritjuv

Den som använder sin mobil en del är förmodligen ofta med om att batteriet tar slut väldigt snabbt. Detta beror oftast inte bara på att man använder mobilen mycket, utan vissa appar har buggar som gör att ström dras. Exempelvis Facebook har haft problemet med sin app.

2467423-the-battery-on-a-white-background-it-is-isolated

I ett inlägg som vi publicerat tidigare på sajten skriver vi att Facebook är en app som man inte bör ha i mobilen för att den drar så himla mycket bredbandskapacitet och gör att internet i mobilen går trögare.

”Det är framförallt Facebook som toppar listan av bredbandsslukande appar runt om i hela världen, så vill man att ens mobilnät ska gå snabbare bör man alltså slopa Facebook-appen.” Läs mer.

Nu visar det sig att Facebook-appen inte bara drar nätverk, utan även batteri. I Dagens Industri kan man läsa att den om har laddat ner Facebooks egen app får räkna med att få kortare batteritid. Facebook har nämligen erkänt, efter att många användare klagat, att appen faktiskt är en riktig batteritjuv. I ett pressmeddelande säger den tekniska chefen på Facebook att man har hittat vad som är problemet och att man även hittat några förbättringar som kan göras för att appen inte ska dra så mycket ström.

Stänger inte av sig

Problemen med batteritjuven till app har att göra med fel i kodningen och att appen inte stänger av sig på helt rätt sätt. Appen kan nämligen fortsätta vara på och dra batterier fast man har stängt ner den. Tekniska chefen på sociala mediejätten säger att man lovar att gå till botten med problemet och att åtgärda problemen så fort man bara kan så att en ny bättre version av appen kan släppas.