Så gör du för att starta e-handel

Drömmer du om att starta din egen e-handel? Låt det inte stanna där utan se till att förverkliga din dröm. Här får du användbara tips, så läs vidare!

Många människor bär på en dröm om ett eget företag, där det lockar att kunna vara sin egen chef och till viss del bestämma över sin egen tid. Det som kan vara lite klurigt är att komma på vad för typ av verksamhet som ska bedrivas. Varför inte testa att starta din egen e-handel? Det finns en mängd olika produkter som funkar att sälja på webben, så det är egentligen bara den egna fantasin som sätter gränserna. Leta gärna runt lite på webben efter de produktgrupper du är intresserad av att sälja för att få koll på konkurrensen. Sedan är det bara att köra!

Viktigt med kundvård

Var dock beredd på att det är mycket att hålla reda på, särskilt inför starten och under den första tiden. Du behöver förstås ha en försäljningskanal i form av en webbutik, som ska vara så inbjudande och lättnavigerad som möjligt. Webbplatsen är en viktig del av det första intrycket mot kunden, ett intryck som måste bestå för att du ska kunna bygga upp en krets av stamkunder och för att locka nya köpare. Tänk på att många av dina kunder fungerar som ambassadörer för dig och din verksamhet, så sköt alla kundkontakter snyggt.

För att kunna göra affärer via din webbplats behöver du dessutom koppling till ett eller flera betalsystem. Det är bra att kunna erbjuda så många olika betalsätt som möjligt för att ge kunden valmöjligheter. De vanligaste sätten för betalning är kortbetalning, faktura, förskottsbetalning och Paypal eller liknande betaltjänst.

Förse dig med de rätta tillbehören

Du måste också bygga upp ett sortiment av produkter, inte enbart avseende de varor som du tänkt sälja utan sådant du behöver för att driva din verksamhet. Eftersom det handlar om att skicka saker behöver du förse dig med en rad olika produkter för detta. Du behöver flera olika varianter av emballage, tejp, packknivar samt särskilt material att packa varorna i för att de inte ska gå sönder. Bubbelplast hittar du hos https://www.kontorsgiganten.se/emballage-tillbehor-bubbelplast-c-8111602_8111622_8111678.html, där du samtidigt finner en hel del annat du kan behöva för din verksamhet.

Ordning och reda

Något du snart kommer upptäcka är att du är i behov av ett fungerande lagersystem för att slippa frustrationen med att leta efter varorna när du ska packa dem. Ett tips är att ha produkterna i plastbackar för att ge dig själv lite transparens. Förvarar du dina varor i wellpappkartonger blir det som regel svårt att hitta det du söker, så plastbackarna låter dig se varorna samtidigt som innehållet skyddas från damm och sot.

Självklart bör du också ha någon form av kundtjänst, så att kunderna kan kontakta dig vid frågor och funderingar. Driver du din webbutik på heltid är det bra att kunna erbjuda telefonkontakt om du känner att du hinner med, annars räcker det oftast bra med att hänvisa till en e-postadress eller ett kontaktformulär. Huvudsaken är att kunderna inte får vänta alltför länge på svar. Se därför till att svara kunden så snart du kan.