Skydda mobil med tillbehör och försäkring

Vad finns det för olika hot våra mobiler är utsatta för? Och vad ska du göra om din smartphone blir stulen?

mobile-phone-iphone-music-38295Det kan vara härligt att styla sin mobil lite, som med coola tillbehör för Samsung Galaxy s8. Det kan vara allt från heltäckande skärmskydd i härdat glas till olika fodral, smarta trådlösa laddningsplattor och snabbladdare. Helt enkelt prylar som gör det enklare och roligare att använda sin smartphone samt något som gör att den förhoppningsvis håller sig hel en längre tid.

Det är inte bara utvändigt som din mobil bör skyddas, säkerheten i mjukvaran är minst lika viktig. I en artikel på PC för alla går det att läsa om de bästa tipsen för att ha maximal säkerhet i mobilen.

Olika typer av hotbilder för din mobil

Det finns allt från appbaserade till webbaserade hot när det gäller smartphones. Appar kan till exempel se bra ut på sin nedladdningsplats med seriös känsla och ton, dock kan de sedan utnyttjas för att bedra dig och utföra skadliga åtgärder.  Det kan vara spionprogram som använder privat data utan din vetskap eller ditt godkännande. Samtalshistorik och användarplats är data som ofta samlas in men även privata bilder, kontaktlista och webbläsarhistorik. Läskigt med andra ord.

Fysiska hot är kanske det allra vanligaste hotet för våra mobiler. Smartphones är små och sköra samt dessutom värdefulla. Deras fysiska säkerhet är med andra ord viktigt det med, och något som tillbehör på olika sätt kan trygga.

Om du blir av med din mobil

Inte minst kan ens mobil bli stulen, något som även det är väldigt vanligt. Vad gör man om man upptäcker att ens mobil plötsligt är försvunnen? På Mobil.se går det att läsa om hur man redan innan man köpt sin mobil ska vara förberedd på att man kan ha oturen att råka bli av med den i framtiden.

Det viktigaste är vidare att se till så att man har sparat kvittot, som gärna får sparas i en bildmolnlagringstjänst så att det inte bleknar, råkar slängas eller tappas bort. Se till så att kopian av kvittot är skarp så att det går att utläsa vad som står på det, som inköpsdatum och produktnamn. Se till så att mobiltelefonen täcks av den vanliga hemförsäkringen inte bara vid stöld, utan även om den slarvas bort eller tappas i marken. Man hoppas att kommunhuset i Älmhult hade täckande försäkring för detta.