Viktigt med webbdesign

När man ska starta en webbaserad butik finns en hel del saker som måste stämma för att webbplatsen ska bli attraktiv för användarna, alltså för den tilltänkta kundkretsen.

????????????????????????????????????????En butik på nätet har två huvudpunkter som måste uppfyllas för att sajten ska anses som bra, nämligen design och funktion. Därför är det viktigt att man vet hur man bygger en bra och högupplöst sajt som fungerar både för datorns webbläsare och för kundens mobila enhet, men det kan man behöva hjälp med för att det ska bli rätt och framför allt om man vill att det ska bli bra. Hos exempelvis www.starweb.se kan man skräddarsy sin sajt och med hjälp av deras expertis kan man således både göra sajten responsiv och anpassa den för kunder som besöker sajten via dator, surfplatta och mobil – och just de två senare är extra viktiga just nu. Nyligen meddelade nämligen Google att just mobila enheter kommer ha större inflytande över på vilken position en sajt får i sökresultatet, och ju högre resultat desto bättre (källa). Men det finns fler saker att tänka på än så.

Användarvänlighet viktigt

Något som blivit allt viktigare är en webbsajts användarvänlighet, och inte bara när det kommer till hur Google kommer att ranka ens sida. Det är nämligen snart lag på att alla landets sajter ska vara anpassade för funktionshindrade i tillgänglighet – annars kan man bli fälld för diskriminering. Dock är detta inte ett krav för allmänheten, utan gäller främst för svenska myndigheters hemsidor, men eftersom att det är åt detta håll som utvecklingen är på väg kan det vara bra att även se över detta på sin sajt (källa). För till exempel synskadade så är det bilderna som är mer talande än texterna på en sajt, vilket gör just bilder otroligt viktiga att ha med. Likaså är responsiva funktioner något som är ytterst viktigt såsom att tillhandahålla text-till-tal funktion (källa). Med andra ord är responsiv design något att verkligen titta närmare på om man vill ta sin sajt in i 2015 och framtiden.